|
Firmamız; 5627 Sayılı Kanun ve Bağlı Yönetmelikler Çerçevesinde "EKB Uzmanlığı Eğitimi" Vermek Üzere 15.06.2017 Tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tarafından Yetkilendirilmiştir. Bu Tarihren İtibaren EKB Uzmanlığı Eğitimlerimiz Devam Etmektedir.
Eğitimlerde devam zorunluluğu bulunmaktadır. Lütfen eğitime gelmeden sertifika alınması talebinde bulunmayınız.
ENERJİ KİMLİK BELGESİ (EKB) UZMANLIĞI EĞİTİMİ
Eğitim Tarihi : 14-15-16 Mart 2025 (Örgün Eğitim)
Eğitim Günleri : Cuma, Cumartesi, Pazar
Eğitim Yeri : Yakuplu Mah. Kanuni Cad. No:28 İç Kapı No:10 Azizoğlu Plaza Kat:1 Beylikdüzü/İSTANBUL
(Detaylı Adres Tarifi İçin Sayfanın Sonuna Bakınız)
Eğitime ön kayıt veya sonraki eğitim bilgilendirmesi için tıklayınız
0212 426 54 02 numaralı telefon veya info@aktuelenerji.com adresinden de ön kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Ön kayıt yapan katılımcılar, taraflarına gönderilen maildeki işlemleri takip ederek kesin kayıt işlemini yapabilirler.
Kontenjan 25 kişi ile sınırlıdır. Kayıtlar başvuru sırasına göre alınmaktadır.
Ders akışı kesin kayıt işleminden sonra adaylara mail olarak gönderilecektir.
Eğitimler 3 gün boyunca 09:00-18:30 saatleri arasında olacaktır.
Sınavlar eğitimin son günü ders bitiminde yapılacaktır. Sınav sonuçları 1 gün içerisinde adaylara bildirilecektir.
Eğitimden sonraki süreçte katılımcılarımız; EKB Hazırlanması konusunda takıldıkları hususlarda firmamızdan ücretsiz destek talep edebilirler.
Aktüel Enerji A.Ş. eğitim konusunda yetkili EVD firmasıdır.
Enerji Kimlik Belgesinin düzenlenmesi için BEP TR yazılımı kullanılmaktadır ve bu programı kullanmaya yetki almak için eğitim vermeye yetkili bir kuruluştan/firmadan eğitim alınması, ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan kullanıcı adı ve şifre verilmesi gerekmektedir. Bu eğitimi tamamlayıp BEP TR’ye giriş için şifre alanlar EKB Uzmanı olarak adlandırılır.
EKB Uzmanlığı Eğitimi, alındığı tarihten itibaren 5 yıl geçerlidir.
01.01.2025'te yürürlüğe giren yönetmelik güncellemesinden sonra alınan eğitimlerin geçerlilk süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. 2025 yılından önce alınan eğitimlerin geçerlilik süresi 10 yıldır.
Daha önce eğitim alıp 10.yılını dolduran EKB uzmanları da ilk defa başvuran katılımcılar gibi eğitime katılıp sınava girmelidirler.
Kimler EKB Uzmanı Olabilir:
Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar EKB Uzmanı olabilir. Diğer bölümlerden mezun olanlar eğitime katılsalar dahi Bakanlık tarafından kullanıcı adı ve şifre verilmemektedir.
Eğitim Süresi ve Ücreti
- EKB Uzmanlığı Eğitimi (3 gün) : 9.583,34 TL + KDV (KDV dahil 11.500 TL)
Eğitim Ücretine; Bakanlığa Verilen 1.500 TL'lik Harç Bedeli, Sertifika Bedeli, Eğitimde Verilecek Olan Dökümanlar, Eğitim Sonrası Destek, Eğitimde Sunulan İkramlar vb. Bütün Ücretler Dahildir. Kurumumuz tarafından herhangi bir ek ücret istenmeyecektir.
Eğitim içeriği; katılımcılarla birlikte 4 farkllı tipte EKB hazırlanması, ön hesap sonuç raporlarının hazırlanması, yönetmelik maddeleri ve güncel değişiklikler, NSEB, yenilenebilir enerjili bina uygulamaları ve EKB'lerinin hazırlanması, denetimler, cezalar, EKB'lerin faturalandırılması, ruhsat ve proje uyumlulukları, ısıtma-soğutma-sıcak su ve yenilenebilir enerji sistemlerinin ruhsatta işaretlenmesi, EKB için gerekli projeler ve evraklar, mimari-mekanik-elektrik ve ısı yalıtım raporu bilgilerinin projeden bakılarak BEP-BUY'a aktarılması, sık karşılaşılan sorunlar ve hatalar vb.
Müfredatta zorunlu olan içeriklerle birlikte yukarıda belirtilen konular da eğitimde işlenecektir.
Derste yapılacak 4 adet örnek EKB uygulamasına ait ruhsat, mimari, mekanik, elektrik projeleri, ısı yalıtım raporları katılımcılara verilecektir. İlgili projelere yenilenebiilir enerji eklenmesi durumunda projelerde izlenecek yol işlenecektir.
Örnek uygulamalarla katılımcıların kendi kütüphanesini oluşturması sağlanacaktır. (Kombi, kazan, soba, klima, vrf, ısı pompası, güneş kollektörü, fotovoltaik sistemler, aydınlatma bilgileri, duvar-kolon-kiriş-çatı-döşeme malzemeleri vb.)
Eğitime Başvuranlar İçin Gerekli Evraklar:
- E-devletten alınmış mezuniyet belgesi. (veya Noter onaylı Diploma sureti)
- İşyeri (Büro) Tescil Belgesi,
- Vergi Levhası
- Katılımcılar kişisel bilgisayarları ile eğitime katılacaktır.
Bazı meslek odaları SMM Belgesi ve İş Yeri (Büro) Tescil Belgesini tek belge olarak vermektedir. Bu durumdaki katılımcıların sadece Büro Tescil Belgesini sunmaları yeterlidir.
Firması, SMM ve İTB'si Olmayanlar İçin Gerekli Evraklar:
- E-devletten alınmış mezuniyet belgesi. (veya Noter onaylı Diploma sureti)
- Bağlı olduğu meslek odasının üye kimlik kartı fotokopisi veya oda kayıt belgesi
- Katılımcılar kişisel bilgisayarları ile eğitime katılacaktır.
(Firması ve/veya SMM belgesi olmayan adaylar eğitime katılır, Bakanlık tarafından kullanıcı adı ve şifre kendilerine gönderilir fakat hazırladıkları Enerji Kimlik Belgelerini onaya gönderemezler. Vergi Levhası, SMM, İTB evraklarını tamamladıktan sonra bağlı oldukları meslek odalarına dilekçe yazarak yetki alabilirler. Alınan eğitim 5 yıl geçerlidir. Eğitim tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde eksiklerini tamamlayabilirler)
Yapı Denetim Firmaları:
Yapı denetim firmaları EKB hazırlama yetkisine sahip değildir. Yapı denetim personelleri yukarıda belirtilen "Firması, SMM ve İTB'si Olmayan" katılımcılar için gerekli evrakları gönderip eğitime katılabilir, şifre alabilir fakat hazırladıkları EKB'leri onaya gönderemezler. Yapı denetim firmasından ayrıldıktan sonra Vergi Levhası, SMM, İTB evraklarını tamamlayıp Bakanlığa dilekçe yazarak yetki alabilirler. Alınan eğitim 5 yıl geçerlidir. Eğitim tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde eksiklerini tamamlayabilirler.
Kamu Personelleri:
Kamu personelleri de yukarıda belirtilen "Firması, SMM ve İTB'si Olmayan" katılımcılar için gerekli evraklara ek olarak kamu personel kimlik kartını ibraz ederek eğitime katılabilirler. Kamu personelleri sadece bağlı olduğu kamu binalarına EKB hazırlama yetkisine sahip olurlar. Diğer binalara ait EKB'leri onaya gönderemezler. Kamudan ayrıldıktan sonra Vergi Levhası, SMM, İTB evraklarını tamamlayıp Bakanlığa dilekçe yazarak diğer binalar için EKB hazırlama yetkisi alabilirler. Alınan eğitim 5 yıl geçerlidir. Eğitim tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde bağlı olduğu kamu kurumuna EKB hazırlayabilir veya kamudan ayrılması durumunda diğer evraklarını tamamlayabilirler.
Daha Önceden Eğitim Almış ve 10.Yılını Doldurmuş EKB Uzmanları:
10.Yılını doldurmak üzere olan veya doldurmuş olan EKB Uzmanları İlk Defa Başvuran Katılımcılarla aynı belgeleri temin etmelidir. Eğitim sonunda sınava girip en az 70 puan almalıdır. Bu katılımcılarımız daha önce aldıkları eğitim tarihini ve EKB Uzmanı Sertifika Numaralarını kayıt esnasında bildirmelidir. 10.Yılını doldurduktan sonra veya bu süreyi doldurmadan önce eğitimlere katılabilirler. Eğitime katıldığı tarihten itibaren 5 yıl daha yetkili olurlar.
Eğitim içeriği; katılımcılarla birlikte 4 farkllı tipte EKB hazırlanması, yönetmelik maddeleri ve güncel değişiklikler, NSEB, yenilenebilir enerjili bina uygulamaları, denetimler, cezalar, EKB'lerin faturalandırılması, ruhsat ve proje uyumlulukları, ısıtma-soğutma-sıcak su ve yenilenebilir enerji sistemlerinin ruhsatta işaretlenmesi, EKB için gerekli projeler ve evraklar, mimari-mekanik-elektrik ve ısı yalıtım raporu bilgilerinin projeden bakılarak BEP-BUY'a aktarılması, sık karşılaşılan sorunlar ve hatalar vb.
Müfredatta zorunlu olan içeriklerle birlikte yukarıda belirtilen konular da eğitimde işlenecektir.
Derste yapılacak 4 adet örnek EKB uygulamasına ait ruhsat, mimari, mekanik, elektrik projeleri, ısı yalıtım raporları katılımcılara verilecektir. İlgili projelere yenilenebiilir enerji eklenmesi durumunda projelerde izlenecek yol işlenecektir.
Örnek uygulamalarla katılımcıların kendi kütüphanesini oluşturması sağlanacaktır. (Kombi, kazan, soba, klima, vrf, ısı pompası, güneş kollektörü, fotovoltaik sistemler, aydınlatma bilgileri, duvar-kolon-kiriş-çatı-döşeme malzemeleri vb.)
Eğitim Tarihi : 14-15-16 Mart 2025 (Örgün Eğitim)
Eğitim Günleri : Cuma, Cumartesi, Pazar
Ders Saatleri : 09:00 - 18:30
Eğitim Ücreti : 9.583,34 TL + KDV (KDV Dahil 11.500 TL)
Eğitim Yeri : Yakuplu Mah. Kanuni Cad. No:28 İç Kapı No:10 Azizoğlu Plaza Kat:1 Beylikdüzü/İSTANBUL
Konum İçin Tıklayınız: https://maps.app.goo.gl/3DWMTRC9ZgKXVSvU6
Toplu Taşıma İle Gelecek Olan Katılımcılar:
Metrobüs veya İETT otobüsü ile gelecek olanlar Haramidere Metrobüs Durağında inmelidirler.
İndikten sonra 3.Matbaacılar Sitesi binasının etrafından yürüyerek binanın diğer köşesine doğru gelmelidir. Yaklaşık yürüme mesafesi 10-12 dk.
(Marmaray kullanacak olan katılımcılar Söğütlüçeşme veya Küçükçekmece duraklarında Metrobüse aktarma yapabilirler.)
İstanbul Esenler Otogarından Gelecek Olan Katılımcılar:
Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metrosu'nu kullanarak Şirinevler durağında inmeli ve Beylikdüzü istikametinde giden Metrobüse binerek Haramidere durağında inmelidirler.
Ortalama Varış Süresi: 1 Saat.
İstanbul Havalimanından Gelecek Olan Katılımcılar:
Gayrettepe Metrosunu kullanarak Gayrettepe durağında inmeli ve Zincirlikuyu Metrobüs durağına yürüyerek Beylikdüzü istikametinde giden Metrobüse binmeli ve Haramidere durağında inmelidirler.
Alternatif olarak Beylikdüzü İstikametindeki Havaş/Havaist Araçlarına Binerek Beylikdüzü’nde İnebilirler. Buradan İETT otobüsleri veya Metrobüse binerek 2 durak sonraki Haramidere durağında inilmelidir.
Ortalama Varış Süresi: 1 Buçuk Saat.
Sabiha Gökçen Havalimanından Gelecek Olan Katılımcılar:
Metroyu kullanarak Ayrılıkçeşme durağında inmeli ve Uzunçayır Metrobüs durağına yürüyerek Beylikdüzü istikametinde giden Metrobüse binmeli ve Haramidere durağında inmelidirler.
Ortalama Varış Süresi: 2 Saat.
Sosyal Medya Hesaplarımız: